Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskils klubbdirektör efter cupskrällen mot HIF: ”MFF vore roligt”

Jesper Larsson jublar efter att Eskilsminne slagit ut HIF.Bild: Bildbyrån
Eskilsminnes matchhjälte Jesper Larsson tryckte in segermålet, och därmed var en av de största skrällarna i denna cupupplaga ett faktum. Efter att ha vält storfavoriten HIF ser cupdödarna från Harlyckan fram emot vårens fortsatta äventyr.
– Det vore roligt om vi fick ett lag som MFF. Vi ska försöka komma så väl förberedda som möjligt till gruppspelet, säger Tommy Billqvist, klubbdirektör i Eskilsminne.
Eftersom division 1-klubben kommer vara lågt rankad när gruppspelet lottas kan Eskils räkna med enbart tufft motstånd från allsvenskan respektive superettan. Det betyder även att Harlyckans konstgräsplan ur ett arrangemang- och säkerhetsmässigt perspektiv inte är anpassad till tävlingsmatcher. Det troliga är att Eskilsminne spelar sina hemmamatcher på Olympias plan 10 enligt Billqvist.
Publiksiffran mot HIF landade på 2 683 åskådare.
– Helt okej även om vi hoppats på lite mer. Det blir ett litet plus totalt sett. För vi hade även högre omkostnader med ordningsvakter, extra läktare och fler toaletter, förklarar Tommy Billqvist.
Vad låg din egen puls på under matchen?
– Eftersom jag skötte arrangemanget, och var tvungen att fokusera på en massa saker, var jag faktiskt ganska lugn under stora delar av matchen. Vi har en ledarstab som skapat ett starkt kollektiv så jag kände mig ganska trygg med att vi skulle kunna stå upp mot HIF. Men det är klart, sista tio var det rätt spänt.
Gå till toppen