Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Här kan du förtidsrösta i Bjuv, Klippan, Perstorp, Åstorp och Örkelljunga

Valdagen närmar sig med stormsteg och för den som inte har möjlighet att gå till valurnan den 9 september kan man nu rösta i förtid. Här listar vi var du kan vända dig då.

Om du inte kan rösta i din egen vallokal på själva valdagen går det bra att göra det i förtid. Det kan du göra var som helst i hela Sverige och varje kommun väljer själva i vilka lokaler man kan förtidsrösta.
För att förtidsrösta måste du ha med dig både id-handling och röstkort. Har man inte med id-handling kan en annan person med id-handling intyga att du är du. Har du glömt ditt röstkort kan röstmottagare i de flesta förtidsröstningslokalerna skriva ut en dubblett.
Utlandssvenskar behöver ett dubblettröstkort för att förtidsrösta i Sverige.
Bjuv: I centrala Bjuv är det biblioteket och kontaktcenter i kommunhuset som gäller. I både Billesholm och Ekeby håller biblioteken öppet. Öppettider finns både på kommunens hemsida och hos Valmyndigheten.
Klippan: Kundtjänst i kommunhuset samt biblioteken i Klippan, Östra Ljungby och Ljungbyhed. Kommunhuset har öppet alla vardagar fram till och med den 7 september mellan klockan 9 och 13. På själva valdagen, 9 september, är det öppet mellan 8 och 20. Bibliotekens öppettider finns på kommunens hemsida.
Perstorp: Biblioteket som håller öppet för förtidsröster mellan den 22/8 och 8/9, måndag-fredag mellan klockan 10-18, lördag och söndag 10-13.
Åstorp: Medborgarkontoret i kommunhuset i centrala Åstorp. Vuxenutbildningscentrum samt Nyvångs, Kvidinges och Hyllinges bibliotek har också öppet.
Dessutom har boendena Vidåsen, Rönnåsen, Astern och Backsippan öppet för framför allt de boende. Alla öppettider finns på Valmyndighetens hemsida och en del finns på kommunens hemsida.
Örkelljunga: I Örkelljunga är det primärt huvudbiblioteket i centralorten som har öppet mellan klockan 10 och 18 nästan varje dag.
Dessutom har skolrestaurangen Gyllet, servicehuset Tallgården, Ljungaskogs behandlingshem, servicehuset Södergården och Solhaga/Solberga öppet enstaka dagar för de som bor eller jobbar där. Alla öppettider finns på Valmyndighetens hemsida.
Örkelljunga har också något de kallar ambulerande röstmottagare som främst är till för funktionsnedsatta. Den hjälpen kan man få om man kontaktar valnämndens kansli.
Gå till toppen