Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mäklaren bakom Nicaffären i personlig konkurs - krav på 36 miljoner kronor

Det har gått 13 år sedan kommunen blev förd bakom ljuset i samband med försäljningen av gamla Nicolaiskolan. Mäklaren som hade en central roll i affären har krävts på mångmiljonbelopp av Skatteverket. Något som nu leder till personlig konkurs. Men det är långt ifrån den enda skulden mäklaren har. Privatpersoner som saknar miljoner kommer också drabbas av konkursen.

Gamla Nicolaiskolan på vid Bergaliden såldes 2005. Men köparen var inte den utländska bank som kommunen trodde.Bild: Rickard Dighammar
Totalt har mäklaren i dag krav mot sig på 36 miljoner kronor. De senaste åren har konkursansökningarna mot honom i Helsingborgs tingsrätt varit många. Det rör sig om ett 70-tal ansökningar bara de fem senaste åren. Trots det är det först nu som mäklaren försätts i personlig konkurs.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen