Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Röglematch viktig för HHC:s klubbkassa

På fredag blir det hockeyfest i Helsingborg. Rögle ska möta HV71 i en träningsmatch och mycket folk förväntas ta sig till Olympiarinken.
För arrangören HHC betyder det mycket för ekonomin.

Mycket folk väntas till Olympiarinken när Rögle ska träningsspela mot HV71.
På tisdagen var 600 biljetter sålda i förköp och kanske kan det rent av bli fullsatt när ett glödhett Rögle ska spela mot det etablerade topplaget HV71 i Olympiarinken? Det skulle betyda 1740 åskådare.
Publikrekordet, 2100 personer, är från 1991 när HHC och Rögle möttes i dåvarande division 1. Då hade Olympiarinken mer ståplats.
Mycket folk betyder en skön och välkommen slant till HHC:s klubbkassa när omkostnaderna räknats bort. Ordföranden Peter Rehnström säger:
– Jag gissar på någonstans mellan 50000 och 100000 kronor. Blir det fullsatt blir det lite till. Vi har ju en ansträngd ekonomi så alla medel vi får in är positiva.
– Vi är tvungna att göra vinst på 800000 eller få in motsvarande pengar som eget kapital under kommande säsongen för att kunna ha kvar elitlicensen. Visst betyder det mycket, så är det ju.
Rehnström hoppas också på att det berömda ringar-på-vattnet blir verklighet. Under fjolårssäsongen hade HHC totalt sett över de olika serierna ett hemmasnitt på under 200 åskådare.
– Bortsett från det ekonomiska är det positivt att hockeyintresset ökar i Helsingborg. Kommer man till Olympiarinken och tittar på Rögle och HV71 finns det kanske möjlighet att man kommer hit och ser på HHC också.
Hur skulle du säga att relationen mellan HHC och Rögle är?
– Vi har en bra relation. Vi har en målvakt på lån från Rögle. Vi har fem spelare som kommer direkt från Rögles J20-verksamhet och går in hos oss. Totalt sett har vi nio spelare i laget med Röglebakgrund. Vi har bättre och bättre samarbete med Rögle och förhoppningsvis upplever Rögle motsvarande.
– Rögle hade behövt ha ett lag i allsvenskan i nordvästra Skåne att kunna sätta spelare i, som kanske kommer tillbaka från skada eller som har haft en formsvacka, i stället för att man som nu sätter spelare i allsvenska klubbar långt härifrån. Så det är en framtidsvision för oss att komma upp i allsvenskan och få ett riktigt starkt samarbete med Rögle, säger Peter Rehnström.
Gå till toppen