Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tuffaste värdemätaren hittills för Rögle

Två obesegrade lag möter varandra i Olympiarinken på fredagskvällen.
– Om HV gör det de förväntas och om man tittar lite på resultaten på försäsongen kommer nog detta bli den bästa värdemätaren hittills, säger Rögletränaren Roger Hansson.

Rögles assisterande tränare Roger Hansson.
HV71 tog SM-guld 2017, men försvann redan i åttondelsfinalen mot Linköping i våras.
Rögles historia kan ni.
Ny säsong betyder nya förutsättningar och förväntningarna för lagen från respektive område är höga. Och såväl Rögle som HV71 har inlett försäsongsmatchandet starkt.
Rögle vann samtliga matcher under träningslägret/cupen i Köln, mot Örebro, Langnau och värden själv.
HV71 har vunnit mot seriekonkurrenterna Frölunda och Färjestad.
Därav är det inte konstigt att tränaren Roger Hansson säger:
– En jättebra värdemätare. Vi ska fortsätta på inslagen väg, så som vi uppträdde i Tyskland. Bra energi, bra struktur utifrån det vi vill. Förhoppningsvis blir det ett test för oss där vi får snäppa upp ytterligare för att de ställer de kraven på oss.
Det betyder bland annat följande:
– Vi har pratat lite om att försöka vända spelet kanske ännu lite fortare, det är en sådan grej vi kan utmana oss själva i och se vad som händer då, säger tränaren Roger Hansson.

Rögle-HV71, Olympiarinken fre. kl. 18

LAGET
Laget tas ut efter värmningen, men klart är att skadade Mattias Sjögren och Daniel Bertov är borta. Borta, men av landslagsskäl, är också Nils Höglander (spelar med J20 i Örnsköldsvik). Mycket tveksam till spel är Kodie Curran som inte deltog på torsdagsträningen på grund av sjukdom.
Gå till toppen