Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Pär Nilsson, Liberalerna Örkelljunga

Han vill säkra en bra skola, med lärare som trivs på jobbet. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Örkelljunga i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Skolan, att vi får ett bra klimat för personalen och kan erbjuda en bra utbildning för våra elever. Det tycker vi är viktigast. Inte minst att vi kan behålla personalen, det är en väldig rotation på lärare och det är viktigt att de stannar kvar, att vi tar hand om våra trotjänare.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att vi lär oss väldigt mycket och får ta tag i aktuella frågor. Man blir engagerad och får sätta sig in i saker på ett sätt som man aldrig hade gjort annars.
3

Varför blev du liberal?

– Det handlar mycket om ideologin som partiet grundar sig på, som stämmer överens med vad jag tycker. Människans frihet att bestämma.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag tror inte att jag skulle ha varit i något annat parti. Ideologierna i de andra partierna funkar inte så väl för mig, om jag inte vore med i Liberalerna så hade jag nog inte varit politiker alls.
5

Snabba fakta om Pär Nilsson

Parti: Liberalerna
Yrke: Fotograf
Född: Mars 1957
Gå till hd.se