Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

EVS satsar på nytt proffs från Kanada

En spiker från Ottawa och Cypern har skrivit på och nu är Engelholms nya lagbygge snart komplett.

Som vanligt har stora delar av förra vårens mästartrupp lämnat Engelholm, men häromdagen skrev Sophie Carpentier på kontraktet hemma i Kanada och nu börjar det nya lagbygget bli klart.
Amerikanskan Mary-Kate Marshall presenterades i början av förra veckan och nu har Engelholm gjort klart med ytterligare en utländsk proffstjej. Klubbens lyckades satsning på spelare från Kanada fortsätter och den här gången handlar det om vänsterspikern Sophie Carpentier, med rötterna i Ottawa.
– Precis som när det gäller Mary-Kate är det här en tjej som är van vid att ta ett stort ansvar i sina lag och som är beredd att stå där ute på planen när det blåser. Dessutom gör båda tjejerna mycket poäng, i tunga lägen, säger sportchefen Fredrik Tågsjö om sina senaste nyförvärv.
Sophie Carpentier när hon representerade Trinity Western University.Bild: Scott Stewart, Trinity Western University Athletics
EVS har genom åren plockat många starka spelare från Kanada; från Jennifer Telfer fram till Jennifer Cross och Marisa Field, och Tågsjö vet att det brukar innebära kvalité. 189 centimeter långa Sophie Carpentier ska bidra med en hel del rutin, hon är 24 år och efter sin tid på Trinity Western University, i British Colombia, har det blivit en säsong som proffs i AEK Larnaca på Cypern. Där var den nya EVS-aren med om att vinna cupen och ta ett silver i det nationella mästerskapet.
– Sophie ligger på gränsen till det kanadensiska landslaget och det är riktigt bra just nu. Kanada slog till exempel Brasilien när det blev brons vid de nordamerikanska mästerskapen, kommenterar Fredrik Tågsjö. Ett plus är också att Sophie kan spela på högerkanten, precis som Mary-Kate.
Sophie Carpentier när hon representerade Trinity Western University.Bild: Scott Stewart, Trinity Western University Athletics
Både Mary-Kate Marshall och Sophie Carpentier ansluter i slutet av augusti och med dem i truppen är det stopp på importsidan, åtminstone för tillfället. Precis som för några år sedan har nämligen EVS-ledningen bestämt sig för att börja säsongen med bara två utländska spelare, mot tre tillåtna.
– Vi vill ge våra unga tjejer chansen till mer speltid och under tiden känner vi av läget i truppen, var vi behöver ta in den sista spelaren, förklarar Fredrik Tågsjö.
Klara och Vilma Andersson har varit på landslagsuppdrag ett bra tag, men under tiden har elit- och division 1-lagen tränat tillsammans. Efter Veri Rizzolls avhopp hoppas Tågsjö att truppen ska kunna kompletteras med någon egen talang, om det inte blir ytterligare en svensk värvning.
– Det finns några stycken som har en väldigt hög potential, så vi får se den närmaste tiden, säger sportchefen och räknar i första hand upp tjejer som 19-åriga Betty Ohlin, som återvänt från volleybollgymnasiet, samt Evelina Eriksson och Hanna Ardenvik.

Här är den nya EVS-truppen

Engelholm, med Patrick Aparicio som ny tränare, har följande tio spelare klara för nästa säsong:
Julia Axelsson Svärd, center
Nora Andersson, spiker
Vilma Andersson, passare
Klara Andersson, libero
Sophie Carpentier, spiker
Matilda Ekholm, spiker
Sofia Erlandsson, passare
Mary-Kate Marshall, spiker
Tilde Thun, center
Kirsten van Leusen, center
Gå till toppen