Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart för helskånsk brotrafik ända fram till Østerport – men varningar för ökad trängsel

Skånetrafiken tar över ansvaret för all Öresundstågtrafik. Det slutliga avtalet skrevs på fredagen under av Danmarks trafikminister Ole Birk Olesen och Skånes regionordförande Henrik Fritzon.
Öresundstågen ska från nästa år avgå en gång i kvarten, men den danska pendlarföreningen befarar fler sena tåg i och med att trängseln på spåren inte byggs bort.

Ett Öresundståg passerar över Öresundsbron. Idag går tågen i tjugominuterstrafik mellan Malmö och Köpenhamn. När Skånetrafiken tar över hela ansvaret för brotrafiken kommer turerna tätare.Bild: Johan Nilsson / TT
– Ole Birk Olesen borde tagit tillfället i akt att genomföra en större utbyggnad av spårkapaciteten på dansk sida av Öresund, men det kommer inte. Därför kan den tätare tågtrafiken leda till fortsatta förseningar, säger Michael Randropp, talesman för Pendlerklubben Kystbanen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen