Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: ”Vi har en ansvarstagande socialnämnd”

Åstorps kommunalråd Ronny Sandberg (S) svarar på Pontus Pålssons insändare om den nya socialchefen och socialförvaltningens budget.

Det är glädjande att Pontus är nöjd med rekryteringen av vår nya socialchef, Monica Ehnberg.
Jag delar inte beskrivningen av en förvaltning som en herrelös båt. Vi har en ansvarstagande socialnämnd med representanter från alla partier även nya moderaterna. Nämnden kämpar för att få budgeten att gå ihop, att hantera personalomsättningen och att bedriva all verksamhet med god kvalitet enligt lagstiftningens regler.
Läs också Min mening: Ny socialchef med hål i budgeten
Vi avser inte ge vår nya socialchef i uppdrag att med 100 kronor i handen handla en vara för 125 kronor. Uppdraget är istället att fundera på vad man kan göra för 100 kronor. Går det att välja en annan vara som fungerar lika bra eller bättre?
Förre socialchefen fick lämna sin tjänst 2017. Åstorps kommun har antagit ett styrdokument om medarbetarskap. Där finns värdeord och förhållningssätt för alla våra anställda och dokumentet gäller även våra chefer. Från majoriteten tar vi ansvar för innehållet och agerar när det behövs.
Ronny Sandberg (S)
Gå till toppen