Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya Rötter lyfter fram innehållet

Det tog ett och ett halvt år - men nu är det lättare att hitta.

Sveriges släktforskarförbunds hemsida Rötter har fått ett nytt utseende, en ny design lagom till Släktforskardagarna i Växjö.
– Vi har en ny och uppdaterad plattform. Att hemsidan nu går att läsa i alla olika sorters datorer, läsplattor och mobiler är ett väldigt stort plus, säger släktforskarförbundets webbutvecklare Nina Mårtensson, som arbetat med nya Rötter i ett och ett halvt år.
Men även om bygget nu är klart tar jobbet med hemsidan egentligen aldrig slut.
– Tekniken går ju framåt väldigt fort, det är en ständig process och det står aldrig stilla, säger Nina.
Hon har byggt nya Rötter samtidigt som hon hållit igång ”gamla” Rötter.
– Det är väldigt roligt att kunna lyfta fram vårt fantastiska innehåll på ett bättre sätt än tidigare. Det är lättare att hitta. Rötter har ju så många olika funktioner. Nu har vi fått en bra form och modell. Jag har gått i mål efter ett och ett halvt års maraton och det känns som om nya hemsidan börjar göra innehållet rättvisa, säger Nina.
På Rötter finns det mesta en släktforskare kan önska sig. Här finns databaser, olika forum, artiklar och en mängd goda råd.
Erland Ringborg, ordförande i Sveriges Släktforskarförbund, ser många fördelar med nya Rötter.
– Det har blivit väldigt bra. Sidan har blivit roligare. Rötter är viktig och ett sätt för Sveriges Släktforskarförbund att nå även de som inte är med i en förening. Den betyder också mycket i vår marknadsföring, säger han.
Rötter
Gå till toppen