Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pantrekord i sommarvärmen

I sommar har vi pantat som aldrig förr. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani / TT
Sommarens rekordvärme gav klirr i kassan hos dryckesföretagen och i förlängningen rekord i pantade flaskor och burkar. Under maj till juli pantades 615 miljoner förpackningar, 15 procent mer än normalt.
– Fabriken går för högtryck och vi har fått sätta in mer personal, säger Katarina Lundell, kommunikationschef för Pantamera vid Returpack.
Under 2017 pantades 1,8 miljarder förpackningar i Sverige, vilket var en rekordsiffra, som med råge ser ut att passeras i år. När siffrorna för augusti kommer uppskattar Returpack att de kommer ha fått ta hand om minst 100 miljoner fler förpackningar än normalt, bara under sommaren.
– Rekordsiffrorna är en kombination av den varma sommaren, fotbolls-VM och att vi blir allt bättre på att panta i Sverige. Men det är ingen risk för överbelastning hos oss, vi får helt enkelt köra på fler skift i höst. Den stora pressen ligger på butiker och transporterna till oss, säger Katarina Lundell.
Gå till toppen