Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svensk man fast för mord i Köpenhamn

En 34-årig man från Helsingborg är misstänkt för mordet på en sextonårig pojke i Köpenhamn i fjor höstas. Vid 13-tiden på fredagen häktades han i en månad för mord och vapenbrott.

Två vapen knyts till den 34-årige mannen från Helsingborg. Revolvern till höger är mordvapnet.Bild: Danska polisen
– Det har genomförts flera husrannsakningar med hjälp av svensk polis, säger förundersökningsledare Hans Erik Raben till HD och Sydsvenskan.
– Jag vill inte säga på hur många platser eller var de har gjorts, mer än att det är i södra Sverige.
Den 34-årige mannen greps på Själland vid 22.30-tiden på torsdagen. Han är misstänkt för att tillsammans med flera andra gärningsmän skjutit ihjäl den sextonårige pojken på Ragnhildgade i östra Köpenhamn.
Polisen knyter honom också till två skarpladdade vapen, bland annat den revolver, en Colt Cobra, som användes vid mordet.
– VI har arbetat tätt ihop med svensk polis under en längre tid. Den svenska polisens husrannsakningar ägde rum på torsdagsmorgonen, säger Hans Erik Raben.
Polisen begärde namnförbud under häktningsförhandlingen, alltså att 34-åringens namn ska hemlighållas och att pressen förbjuds publicera det. Men mannen är alltså folkbokförd i Helsingborg kan Sydsvenskan och HD avslöja.
Han är tidigare dömd – dels för stöld, dels för brukande av falsk urkund. Däremot förekommer inga tidigare våldsdomar.
34-åringen häktades i fyra veckor, den längsta möjliga perioden. Det talar för att bevisningen mot honom är stark.
Något omedelbart motiv för mordet har inte polisen presenterat. Det inträffade när skottlossningar var vanliga i Köpenhamn, under det förra utbrottet av gängkrig. Därför handlade många spekulationer om att det hade anknytning till gängvärlden.
Gå till toppen