Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Min mening: Stoppa all vidare expansion av Treklövern

Klippanbon Ronny Andersson har funderingar efter Lars Johan Forsberg inlägg i debatten kring det kommunala bostadsbolaget Treklövern.

Jag blir helt förvirrad av Forsbergs argumentation kring Treklövern, men detta beror säkert mer på mitt klena förstånd än över innehållet i Forsbergs inlägg. Jag skulle därför vara mycket tacksam över förtydliganden på följande punkter.
Eftersom Centerpartiet, med rätta, var det parti som under hösten 2017 starkt ifrågasatte hanteringen av Treklövern, och uttalade att Treklövern aldrig fick subventioneras av skattebetalarna undrar jag nu om Centerpartiet står bakom Forsbergs inlägg eller om inlägget är Forsbergs privata åsikt?
Läs också Min mening: ”Att sälja ut Treklöverns lägenheter är inget bra alternativ”
Om Treklövern inte avvecklas - helt eller delvis- hur skall bolaget kunna betala tillbaka dryga 100 miljoner till ägaren kommunen?
Vilken skada skulle hyresgästerna lida om Treklövern såldes ut?
Vilken fördel har hyresgästerna av att Treklövern är ett kommunalt bolag?
Vilken fördel av Treklövern har de kommuninnevånare som inte bor hos Treklövern.
Forsberg skriver ” Att behålla våra lägenheter säkerställer och borgar för att vi kan ta nästa steg för att bygga ut vår lokala service med satsningar på våra skolor, barnomsorg bland många andra satsningar”. Detta är i mitt tycke fullständig nonsens.
Däremot skulle en utförsäljning av Treklövern innebära att kommunen lösgör kapital för just sådana satsningar.
Det finns en god regel inom företagsvärlden som heter ”utveckling genom avveckling” och regeln innebär att man rensar bort sådant som inte hör till kärnverksamheten.
Så vitt jag begriper tillhör inte Treklövern kommunens kärnverksamhet. Stoppa därför i första hand all vidare expansion av Treklövern och påbörja sedan avvecklingen.
Tacksam för svar på frågorna ovan i god tid före valet.
Ronny Andersson, Klippan.
Gå till toppen