Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Lokal debatt: Min mening: Tryggheten måste öka

”Landskrona ska vara en trygg stad att leva i. Det kräver ett fokuserat brottsförebyggande arbete”, skriver insändarskribenten.

Tryggheten har enligt polisens årliga mätningar ökat i Landskrona. Men det räcker inte.
Är du rädd är du inte fri. Det vet alla som skyndat hem från sista bussen med nyckelknippan mellan fingrarna och andan i halsen, eller som har väntat på en polis som inte kunde komma just dit, just då. Alla brott begränsar friheten.
För att friheten ska öka måste brotten minska, och fler människor kunna känna trygghet i vardagen. En av de största orättvisorna är istället de stora skillnaderna i trygghet. Flickor och kvinnor tvingas välja mellan den snabbaste och den tryggaste vägen hem.
Jag vill att varje flicka, varje kvinna ska känna sig trygg när mörkret faller oavsett var hon bor i Landskrona. Ingen ska behöva få ont i magen av rädslan att vara otrygg.
Jag vill se kameror i utsatta områden, för det kommer att ge mig en trygg känsla, att våga andas när jag går hem, att inte tänka på klockan som inte får passera en viss tid innan jag likt askungen måste vara hemma. Jag vill även att Liberalerna ska få fortsätta verkar för att inrätta en kommunal polis.
Låt mig och mina medsystrar få vår frihet, säg ja till kameraövervakning i Landskrona, säg ja till Liberalerna!
Jelena Dojcinovic, Liberalerna Landskrona
Gå till toppen