Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nordvästskåning låg bakom ”Knarkoteket”

En markant cannabisdoft i en trappuppgång i Perstorp ledde till att polisen kunde avslöja att en 32-årig bedrivit omfattande narkotikaförsäljning på sajten ”Knarkoteket”. Nu har han dömts till fängelse i fyra och ett halvt år.

En del av narkotikan som hittades hemma hos den 32-årige mannen.Bild: Foto: Polisen
I januari fick polisen tips från grannar som reagerat på att det var spring i trappuppgången och att det luktade cannabis från den 32-årige mannens lägenhet. Två områdespoliser åkte till hyreshuset för att göra en kontroll.
När mannen öppnade för polisen gjorde hans beteende att de misstänkte att han var narkotikapåverkad. Därför togs beslut om husrannsakan i lägenheten. Och det som börjat som ett oansenligt kontrollärende skulle nu växa.
För i lägenheten hittade polisen en större mängd narkotika. Det handlade om cannabis, LSD, MDMA och bensodiazepiner. Det totala ”gatuvärdet” på beslaget beräknas av polisen uppgå till cirka 200 000 kronor.
Mängden narkotika och sättet den var förpackad gjorde att polisen genast misstänkte att det inte handlade om narkotika för eget bruk, utan att 32-åringen langade i stor skala.
I lägenheten hittades också tre kulgevär, en pistol, fyra tårgassprayer och ett elchockvapen.
Ett av vapnen som hittades vid husrannsakan.
I lägenheten hittades också en större summa kontanter.
När polisens utredare gick igenom 32-åringens telefon och dator hittade man material som knöt honom till sajten ”Knarkoteket”. I förhör erkände han att han stod bakom sajten.
Genom ”Knarkoteket” sålde mannen narkotika. Köparna betalade via Swish eller den digitala valutan Bitcoin och fick sedan narkotikan med posten. En genomgång av 32-åringens konton visade att han drygt en miljon kronor runnit in på mannens konto.
I förhören berättade 32-åringen att han själv använt narkotika sedan han var 14.
Han åtalades för totalt 650 överlåtelser av narkotika. Men Helsingborgs tingsrätt anser att bevisningen bara räcker för att binda honom till 300 överlåtelser, det antal han själv erkänt.
Domstolen dömer 32-åringen till fängelse i fyra år och sex månader för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Gå till toppen