Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sjunde raka segern för HIF – allsvenskan närmare

HIF må ha misslyckats i cupen, men i serien fortsätter man på sitt segertåg. Sjunde raka kom mot Gefle och allsvenskan kommer allt närmare med en tredjedel kvar att spela.

HIF jublar efter Andri Bjarnasons 1–0-mål. Det skulle bli två måljubel till mot Gefle.
29 poäng, 43 mot 14, och nästan exakt omvänd målskillnad 40-20 för HIF och 21–41 för Gefle, skiljde serieledaren och jumbon åt inför matchen.
Endast historiens vingslag skulle väl kunna ge Gefle en liten, liten chans att ens kunna störa HIF.
För inte sen 25 augusti 2013 hade HIF lyckats vinna mot Gefle i seriesammanhang.
Men nej, inte ens vetskapen om hur man hanterat HIF tidigare kunde hjälpa Gefle denna lördagseftermiddag.
Det här blev kattens lek med råttan. Så tröstlöst det måste ha varit för gästrikelaget. Och omvänt kul för rött och blått att känna sig överlägsna.
Efter cupfiaskot mot Eskilsminne valde tränaren Peo Ljung att gå tillbaka till den startelva som varit så lyckad sen sommarvärvningarna kom in.
Och efter att ha ägt matchen från minut tre fick de 6438 åskådarna i publiken se ett mycket, mycket vackert fotbollsmål kvarten senare.
Andreas Granqvist tog fram bollen på Gefles planhalva och chippade ut den i djupled till Anders Randrup. Högerbacken tog aldrig emot bollen innan han passade direkt in i boxen med sin högerfot. Därinne fanns Andri Bjarnason som likaledes med högerfoten omedelbart sköt in 1–0 i öppet mål.
Hoppa fram sex minuter och 2–0 var ett faktum. Ett bra lag har tur sägs det, och tur hade HIF även om man egentligen hade behövt det mot Gefle.
Vänsterbacken Adam Eriksson måttade ett inlägg, men den nådde aldrig fram till en lagkamrat innan en motståndare var där för att rensa. Rensningen gick rätt in i eget mål.
Precis när klockan tickade över till 33 minuter fick HIF in en tredje boll i mål på lagets femte hörna. Men domaren hittade någonting som inte var godkänt och därför inget mål.
Andri Bjarnason var nära att bli tvåmålsskytt kort innan paus. Eller skytt och skytt, det var ju huvudet han använde då. Adam Eriksson med inlägget igen, Mohammed Abubakari nickförlängde och Bjarnason fick se August Strömberg rädda stort.
Max Svensson hade två bra lägen, en chip över och ett skott målvakten räddade och Andri Bjarnason fick också se en räddning – som ledde till hörna.
På den höll sig mittbacken Charlie Weberg framme och stötte in 3–0. Hans första A-lagsmål i tävlingssammanhang någonsin! Om inte matchen var avgjord innan, det var den såklart, så var den definitivt stendöd nu.
Klasskillnaden var lika brutal som tabellen visade innan. HIF tog sjunde raka segern och är med raska och stora steg på väg hem till allsvenskan, medan Gefle är på väg bort och ur superettan.
Gå till toppen