Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polis använde pepparsprej mot man efterlyst av Migrationsverket

På söndagen gjorde polisen en fordonskontroll i Perstorp. I bilen fanns en man som hade flytt från Migrationsverkets förvar. När han försökte undkomma polisen blev han sprejad med pepparsprej.

Klockan 16.36 fick en civil polispatrull syn på en bil i centrala Perstorp där föraren var känd av polisen sedan tidigare. Polisen visste att föraren saknade körkort, men när polisen försökte göra en kontroll körde bilen snabbt iväg.
När polisen följde efter hoppade en passagerare ut ur bilen och sprang in i en lägenhet i närheten. Bilen stannade sedan och föraren kontrollerades av polisen. Samtidigt lokaliserade man passageraren som hade flytt ur bilen. Denne var en man i 30-årsåldern som var efterlyst av Migrationsverket efter att ha avvikit från förvar.
Mannen sattes i polisbilen. Under tiden samlades flera nyfikna personer på platsen. När polisen arbetade med att mota bort dessa, tog sig en man fram till polisbilen och öppnade dörren så att den frihetsberövade mannen kunde fly.
Polisen hann ifatt honom och när han gjorde motstånd blev han sprejad med pepparsprej. Mannen som öppnade bildörren var samme man som tidigare hade kört bilen som polisen stannade. Han är i 25-årsåldern och misstänkt för främjande av flykt, drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott för eget bruk.
Mannen förhördes och släpptes senare på kvällen av åklagare. Mannen som hade flytt från förvar lämnades över till Migrationsverket.
Gå till toppen