Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lokal debatt: Insändare: Kovács om S-vallöften med högre skatt och inget kulturhus

Péter Kovács reagerar på de vallöften som Socialdemokraterna framförde i en artikel i HD den 23 augusti.

Trots att jag varit en del av Höganäspolitiken i 35 år så kan jag inte undgå att förvånas.
Socialdemokraterna vill skrota vårt vårdbolag och lovar göra så vid valseger. Bolaget som helt enligt gällande regler stärker vår äldrevård med 15-18 miljoner per år. Vi får tillbaka momspengar som annars staten lagt rabarber på.
Detta har räddat ekonomin inom socialförvaltningen. Avvecklar vi bolaget uppstår det ett hål på 18 miljoner, om de inte ska tas från annan verksamhet måste skatten höjas.
Således går S i Höganäs till val på att vilja ta ut 18 miljoner mer i skatt av oss och skicka till staten, för det känns bättre så.
Sedan deklarerar man att invånarna inte är värda ett riktigt kulturhus. Vår kommun klarar sig bättre än andra kommuner över tiden, varför? Alliansen har i svåra tider satsat på kultur och fritid samt näringslivet. Vi stärkte vår attraktivitet, då ökar inflyttning och skatteintäkter.
Vi har gjort rätt och vi har facit i handen. En av Sveriges bästa kommunala ekonomier och verksamhetsresultat. Höganäs har idag ett av Sveriges mest besökta bibliotek, trots sina föråldrade lokaler. Men vi vill mer, ett kulturhus värt namnet, med plats för så mycket mer än bibliotek.
Jag vill inte gå händelserna i förväg men jag står än så länge kvar vid min åsikt att grusplanen i hamnen skulle vara en bra plats. Jag har lyssnat på debatten och finner en gemensam nämnare i att ytan i hamnen ska vara för gemensamma ändamål.
Ett kulturhus där skulle bli varje invånares vardagsrum med havsutsikt.
Vi skulle kunna inkludera hamnen i centrumbilden, liv och rörelse året om på första parkett. Givetvis måste hamnverksamheten kunna fungera utan problem.
Jag vill understryka att jag inte är talesman för mer än mig själv idag.
Placeringen kan diskuteras, men mitt löfte är- blir jag inkryssad i kommunfullmäktige ska jag göra vad jag kan för att Höganäs ska få ett kulturhus.

Péter Kovács (M)

Gå till toppen