Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Kontraster och samarbete i Gamla rådhuset

Keramik och tavlor i akvarell sätter sin prägel på utställningslokalen i Gamla rådhuset de närmaste veckorna.

Tina Lindberg, som målar akvarell och Wicky Lundergren, som jobbar med keramik ställer ut tillsammans.Bild: Niklas Gustavsson
Tina Lindberg ställer ut sina tavlor i akvarell medan Wicky Lundergren ställer ut sin keramik.
De har aldrig tidigare ställt ut tillsammans.
– Mai Kurdve, kultursamordnare på Ängelholms kommun, som håller i utställningarna i Gamla rådhuset sammanförde oss när en annan konstnär tvingades lämna återbud. Det ska bli väldigt spännande och roligt att ställa ut tillsammans, säger Tina Lindberg.
Keramikern Wicky Lundergren har ställt ut i Gamla Rådhuset flera gånger tidigare.Bild: Niklas Gustavsson
Det är första gången hon ställer ut i Gamla Rådhuset medan Wicky Lundergren har ställt ut där flera gånger tidigare. Senast var det förra året.
– Jag gillar verkligen den här lokalen. Man kan utnyttja den på flera olika sätt och den ligger så bra på Stortorget. Mer centralt kan det inte bli i Ängelholm, säger Wicky Lundergren.
När Tina Lindberg och Wicky Lundergren träffas för att hänga utställningen upptäcker de att de har flera keramikföremål och tavlor som passar ihop i olika teman.
Tina Lindberg har ett antal akvareller som nu ställs ut i Gamla Rådhuset.Bild: Niklas Gustavsson
– Det är kul när det växer fram på det här sättet. Allting förstärks på det här sättet, säger Tina Lindberg.
Utställningen har vernissage tisdagen den 28 augusti klockan 11-18.
Sedan är den öppen vardagar klockan 11-18, lördagar klockan 10-16 och söndagar 12-16. Den håller på till och med den 8 september.
Gå till toppen