Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: ”Det är högst relevanta frågor”

Pontus Pålsson (M) skriver ett svar till insändare ”Nu är det snart dags”, undertecknad B.O.

Läs också Min mening: ”Nu är det snart dags”
Det är högst relevanta frågor och jag håller med om att det är för tyst, fram för allt från de nu styrande partierna. För mer öppenhet har Moderaterna tagit initiativ till debatt på torget i Åstorp den 1 september, hoppas vi ses då!
M lovar sänkt skatt för alla pensionärer och inte bara för en del, som är Socialdemokraternas vallöfte. Det ska löna sig att arbeta, men också att ha arbetat. Vi vill inte ha någon skillnad alls i skatt på pengar från lön jämfört med pensionen.
Moderaterna förstår betydelsen av maten på äldreboendena i kommunen, det visade vi i höstas då vi genom massivt arbete fick S och Centern att riva upp beslutet att ta bort lunchserveringen på trygghetsboendena Rönnåsen och Vidåsen. Vi säger nej till förslaget att sluta köra ut varm mat varje dag utan i stället leverera kyld mat för sju dagar i taget.
Vi kritiserar avskedandet av chefer till miljonbelopp denna mandatperiod och i några fall har det absolut inte funnits tillräcklig anledning. När det gäller socialchefen har det kostat massor av pengar (han sade en olämplig mening en sen kväll) och beträffande stadsarkitekten visade det sig att andra, större kommuner blev mer än nöjda med henne.
B.O. undrar över beslutet att investera 900 000 kronor på Tingvallas parkering, mark som ägs av Bygdegårdsföreningen Tingvalla (Centerpartiet). Moderaterna undrar detsamma och vi krävde ändring och ville istället investera i belysning och motionsspår.
Det behövs fler seniora boenden i kommunen och vi föreslår också ett nytt boende i Hyllinge. Men vi behöver även radhus och fler hyresrätter. Förutom två punkthus med bostadsrätter har nästan inga bostäder byggts i Åstorp på hela mandatperioden.
Åstorp behöver en ny, handlingskraftig politisk ledning!
Pontus Pålsson (M)
Gå till toppen