Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Pojkar ska inte få bete sig hur som helst bara för att de råkar vara pojkar

Den så kallade omklädningsrumsmentaliteten måste brytas ned med omedelbar verkan, skriver Jörgen Olsson.Bild: FREDRIK PERSSON / TT
Häromdagen var det debatt i tv om den pågående gängkriminaliteten. Politiska partier bara slår ifrån sig med att ”vi minsann, vi tycker så, vi har gjort detta, och ni har inte gjort på detta sätt!”. Hela tiden en maktkamp om vem som har gjort rätt eller fel, i en fråga som allt som oftast är aktuell. Varför kan man inte bara sätta sig ner och resonera på ett förnuftigt sätt? Varför måste det alltid vara en maktkamp? Det är inte konstigt att det är krig i världen. Det går liksom inte att diskutera på ett förnuftigt sätt. Kan man inte istället tillsammans fundera på hur vi ska nå våra unga adepter som blir rekryterade in i dessa negativa sammanhang. Komma fram till hur vi ska fånga upp yngre människor som söker fel typ av bekräftelse, genom att till exempel ingå i olika kriminella gäng eller nätverk.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen