Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Kenneth Dådring, Vår framtid Klippan

Valet 2018

Han tycker att politiker måste bli mer självkritiska. Möt Vår framtid Klippans förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Klippan i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Att barn i unga åldrar får den stöttning de behöver i skolan. Det handlar om allt från lärartätheten till fler specialpedagoger. Vi kan inte bara prata om det, vi måste avsätta resurser. Vårt parti har en finansieringsplan som bygger på att vi avyttrar delar av det kommunala bostadsbolaget för att få loss runt 200 miljoner som man under en sexårsperiod ska använda för detta.
– Den andra frågan för oss är att ingen ska behöva lämna vår kommun och flytta till en annan bara för att man blir gammal, för att boende och service inte finns.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Mötena och samtalen med medborgarna. Det är fantastiskt berikande. Mitt uppdrag är att företräda dem i alla lägen, det kan jag inte göra utan dialogen.
3

Varför bildade ni Vår framtid Klippan?

– Huvudanledningen var att jag vill att vi på det lokala planet ska kunna vara mer lokala än vad vi är. I beslut som ska fattas trillar vi ofta in på ideologiska diskussioner, det är inte till gagn för den lilla kommunen. Det räcker med sakpolitik. Det sunda förnuftet ska vara nummer ett.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det finns en anledning till att jag har lämnat (M). Jag tycker att vi håller på att utarma det vi kallar för demokratin på det lokala planet. Medborgarna tappar successivt förtroende för oss politiker, vi måste bli mer självkritiska och lyssna på de signaler som finns i samhället. Jag kan inte säga att jag skulle välja det ena eller andra partiet idag, det är hela systemet som måste se över.
5

Snabba fakta om Kenneth Dådring

Parti: Vår framtid Klippan
Yrke: Biträdande rektor
Född: 1965
Gå till hd.se