Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Ängelholms riksteaterförening hyllar Birgit Nilsson med föreställning

Nu uppmärksammar även Ängelholms riksteaterförening att operasångerskan Birgit Nilsson från Västra Karup skulle fyllt 100 år i år.

Birgit Nilsson skulle fyllt 100 år i år. Nu ger Mattias Enn en föreställning om henne på Revyteatern i Ängelholm.Bild: Jesper Jakobsen
Torsdagen den 30 augusti tar man nämligen hit estradören Mattias Enn som ger en förställning som bär det underfundiga namnet "Värp först och kackla sen!".
Föreställningen är en berättelse om Västra Karups stora stjärna, som avled 2005.
Estradören Mattias Enn sjunger och berättar om den världsberömda sopranen Birgit Nilssons liv och karriär på världens alla operascener.
Här blir det historier om självupptagna tenorer och mäktiga operachefer. Men Mattias Enn kommer också att ge flera exempel på Birgit Nilssons humor.
I samband med att det nu är ett sekel sedan hon föddes så har Mattias Enn också debuterat som författare med en bok om den stora primadonnan. Den boken har illustrerats med teckningar av Anders Svennsjö.
"Värp först och kackla sen!" hade urpremiär på Klara Soppteater i Stockholm den 6 april i våras och har sedan turnerat i landet.
Torsdagen den 30 augusti kommer den till Revyteatern i Ängelholm. Föreställningen startar klockan 18.
Gå till toppen