Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Helsingborgaren är bäst i Sverige på sommarföretagande

En SMS-inspirerad annons blev bidraget som kammade hem segern i Sverigemästerskapet i sommarföretagande som avgjordes i helgen. Bakom idén stod helsingborgaren Ella Wiss Mencke som tillsammans med sitt lag nu kan titulera sig som Sveriges bästa sommarföretagare.

Tillsammans med coachen Andreas Wilhelmsson (längst till vänster), tog entreprenörerna Axel Roos, Ella Wiss Mencke och Joel Toryd fram det vinnande bidraget under helgens SM i sommarföretagande.Bild: CHRISTOPHER SCHAUZ Schauz Media
Tävlingen, som ägde rum i Gnosjö, gick ut på att man i olika lag skulle lösa riktiga problem åt företagare. Av 3000 deltagare hade 72 stycken valts ut till det stora avgörandet. Med bland de utvalda fanns 17-åriga Ella Wiss Mencke som tävlade tillsammans med Axel Roos och Joel Toryd.
– Där fick vi tävla genom att vi fick ett case av riktiga företag. De gav oss ett problem vi skulle lösa eller att de ville utveckla företaget på något sätt eller få hjälp med utformningen av en annons. Sedan fick vi sjuttio minuter på oss att lösa det, säger Ella Wiss Mencke.
Hennes lag valde att designa en annons som ett SMS.
Hur kom ni fram till den idén?
– Vi kom fram till att vår generation läser allt mindre litteratur idag, och en SMS-konversation är det vi är mest vana att se och alla känner till hur en sådan konversation ut.
Den idén räckte till högsta möjliga poäng och även till förstaplatsen.
– Jag kunde inte riktigt fatta det. Det klickade inte förrän igår att vi faktiskt vann. Det känns fantastiskt. Alla som var med är så drivna, ambitiösa och riktiga superentrepenörer. Så att stå där med högst poäng av alla var en riktig wow-känsla.
Ella Wiss Mencke driver sedan tidigare ett ett grafiskt design-företag, och efter helgens vinst fick hon ännu mer motivation till att satsa på sitt företagande.
– Det var så kul och jag vill vara ambassadör nästa år. Jag ska fortsätta med mitt eget företag och göra om det till enskild firma och fortsätta att designa.
Gå till toppen