Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kingsley Sarfo får sin hovrättsdom

Kingsley Sarfo, sparkad från Malmö FF, får sin hovrättsdom klockan 11 på tisdagen. Han är tidigare dömd till fängelse för två fall av våldtäkt mot barn, mot sitt nekande.

Kingsley Sarfo värmer upp inför en MFF-match 2017. Klubben bröt kontraktet med honom efter tingsrättens dom i somras.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Det är en rättsprocess med många turer som får sin troliga slutpunkt i och med att domen i hovrätten meddelas. Huvudpoängen är om fotbollsspelaren visste att den flicka han hade sex med var under femton eller inte.
Första tillfället han hade sex med flickan var 2016 i en lägenhet som tillhörde ett par fotbollskompisar till Kingsley Sarfo. Andra tillfället var i fjor somras på en toalett i Folkets Park i Malmö.
Sarfo erkänner sexuellt umgänge, men säger att det skedde vid andra tidpunkter. Dessutom var han säker på att flickan var över femton, hävdar han.
Mot det står bland annat konversationer mellan flickan och Sarfo på sociala medier, där hon säger precis hur gammal hon är – hon kallar Sarfo för ”daddy” i en konversation och skriver att hon just fyllt fjorton.
Malmö tingsrätt tog fasta på detta och dömde honom i somras till två år och åtta månaders fängelse, samt tio års utvisning ur landet. Han fick straffet något sänkt, med hänsyn till att han blivit av med jobbet. Malmö FF har brutit kontraktet med honom. Det är en hänsyn som domstolar ska ta, enligt lag.
Sarfo överklagade och vill i första hand bli helt frikänd. I andra hand att brottet ska bedömas som sexuellt utnyttjande av barn och få nedsatt straff.
Gå till toppen