Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Min mening: ”De som vårdar håller på att gå sönder”

Insändarskribenten undrar vem som tar hand om vårdpersonal som stressar sönder sig.

Hur tänker ansvariga i Klippans kommun? I mitt arbete som fysioterapeut med inriktning på psykisk ohälsa träffar jag personer som arbetar inom olika förvaltningar i Klippans kommun.
Jag möter personer inom hemtjänsten som går på knä på grund av alla neddragningar, som har scheman som säger att man skall vara på nästa ställe när de går ut genom dörren hos en vårdtagare. Det kan då handla om en cykeltur på 5-10 minuters förflyttning. Kontentan man kan se är långtidssjukskrivningar, folk som slutar, vårdtagare som far illa av deras stress och ständigt nytt folk.
Jag möter också personer med sjukskrivning som nekas att ha sina barn på förskolan. Är detta lagligt, Försäkringskassan? Tänk om mitt arbete finns på en förskola, då utför jag ju mitt jobb!
Vi har en socialchef vars största uppgift är att få budget i balans. Detta i en förvaltning som har till uppgift att vårda, utreda, bedöma, guida invånare i Klippans kommun.
Hur ska man klara av det när man själv håller på att gå sönder?
Ann-Sofie Karlsson, fysioterapeut
Gå till toppen