Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny pilotutbildning till Ljungbyhed park

Det är danska Greybird Pilot Academy som etablerar sig på Ljungbyhed park i Klippans kommun. Totalt kommer de ta 4 000 kvadratmeter skolbyggnader i anspråk på området.

Redan första oktober räknar företaget med att kunna starta sin trafikflygarutbildning på området och till en början handlar det om 30 utbildningsplatser.
Etableringen är en del i Klippans kommun och Ljungbyhed airs satsning på att göra Ljungbyhed park till ett flygcentrum. Sedan hösten 2017 har Greybird Pilot Academy funnits i Trollhättan.
Senaste tillskottet på Ljungbyhed park i utbildningsväg var drönarutbildningen som startade 2017. Klippans kommunalråd Kerstin Persson tror att Greybirds etablering gör Ljungbyhed ännu mer attraktivt för fler företag.
På området finns sedan tidigare en yrkeshögskoleutbildning för trafikflygare inom ramen för Lunds universitet, samt ett centrum för flygmekanikerutbildning på flera nivåer.
Gå till toppen