Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Toivonen lämnar landslaget: "Rätt tillfälle"

Efter elva och ett halvt år i landslaget tackar Ola Toivonen nej. Den 32-årige Toulouseanfallaren har meddelat förbundskapten Janne Andersson att det inte blir något mer spel i Blågult. "Rätt tillfälle att lämna landslaget", säger Toivonen.

Ola Toivonen slutar i fotbollslandslaget. ArkivbildBild: Maja Suslin /TT
Kvartsfinalförlusten mot England i fotbolls-VM i Ryssland blir, med största sannolikhet, anfallaren Ola Toivonens 64:e och sista framträdande i landslaget. Enligt Svenska fotbollförbundet tackar 32-åringen nämligen nej till vidare landslagsspel.
"Jag har funderat ett tag och efter ett lyckat playoff och att ha fått uppleva drömmen att spela ett VM så känns det som rätt tillfälle att lämna landslaget", säger Toivonen till förbundets webbplats.
32-åringen från Degerfors debuterade i A-landslaget i en träningsmatch borta mot Venezuela (0–2) i januari 2007. Totalt blev det 14 landslagsmål, varav det senaste kom mot Tyskland (1–2) vid sommarens VM i Ryssland då anfallaren startade i Sveriges samtliga fem matcher.
"Jag har full respekt för Olas beslut och vi tackar honom för fina insatser i landslaget under åren. Han har verkligen bidragit till landslagets resultat under min tid", säger förbundskapten Janne Andersson.
Andersson tar på onsdagen ut sin första landslagstrupp efter VM, till bortamötet med Österrike den 6 september samt hemmamötet med Turkiet, den första i Nations League, fyra dagar senare.
Fakta

Ola Toivonen

Född: 3 juli 1986 i Degerfors (32 år).

Familj: Hustrun Emma och två barn.

Bor: Toulouse, Frankrike.

Klubb: Toulouse.

Tidigare klubbar: Degerfors, Örgryte, Malmö FF, PSV Eindhoven, Rennes, Sunderland (lån).

Landskamper/mål: 64/14.

Landslagsdebut: 14 januari 2007 mot Venezuela (0–2).

Gå till toppen