Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Kaj Seger, Liberalerna Perstorp

Han vill ge sin kommun en ny image. Möt Liberalernas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Perstorp i september.

1

Vilken är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Jag vill att kulturen ska ha en egen nämnd, och att vi skaffar oss en ny image i kommunen. När det händer något tråkigt här så rapporteras det i tidningen, det är inte bra för oss att bara förekomma i sådana sammanhang. Vi har plastens hus som är mycket populärt, vi behöver fler profilfrågor av den typen. Vi har redan samlingar som är unika, nämligen Per Stjernbergs fotografier och modellbyggaren Göran Rosengren i Häljalt.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Jag tycker att man kan se engagemanget i politiken som en social värnplikt. Det vore bra om alla någon gång i livet engagerade sig politiskt. För att de bästa politikerna är för kloka för att ställa upp i politiken - de stannar vid köksbordet. Men får man vara inne i det ett tag så inser man ofta att det inte var så enkelt som man trodde.
3

Varför gick du med i Liberalerna?

– Jag har alltid i min politiska gärning rört mig i mitten med kantring mot vänster. Jag är mycket mån om att alla människor ska ha bästa möjlighet att förverkliga sig och få ett bra liv. Skillnader kommer alltid att finnas, men man får vara observant på att klyftorna inte skenar iväg.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Socialdemokraterna. Ett samhälle som ska hålla ihop och där alla ska kunna må bra får inte spräckas av för stora klyftor.
5

Snabba fakta om Kaj Seger

Parti: Liberalerna
Yrke: Fd. lärare, rektor och sommarlandsägare. I dag konstnär.
Född: 1939
Gå till hd.se