Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Därför cupspelar inte ÄFF

Fjolårets avhopp gjorde att ÄFF uteslöts från årets upplaga av Svenska cupen. Faktum är att det dröjer åtminstone två år till innan klubben kan vara med igen.
– Jag glad över att vi kan lägga all kraft på division 1, säger tränaren Alexander Tengryd.

ÄFF-tränaren Alexander Tengryd.
I förra veckan skrällde Eskilsminne mot HIF och avancerade till nästa års gruppspel i Svenska cupen. Division 1-kollegan Ängelholms FF har inte spelat en enda Svenska cupen-match sedan i augusti 2016.
De kvalificerade sig för fjolårets gruppspel, men konkurshot och en alldeles för tunn trupp gjorde att klubben drog sig ur. ÄFF fick betala 10 000 kronor för sitt avhopp och uteslöts från årets cupspel.
Inte heller nästa år kommer ÄFF vara med. Klubben har inte varit med i distriktsmästerskapet, där topplaceringar ger en biljett till nästa upplaga av Svenska cupen. I somras säkrade exempelvis division 3-laget Höganäs och division 4-laget Tågarp en plats i nästa års förstarunda av cupspelet. Seger där och match mot något elitlag väntar.
ÄFF-tränaren Alexander Tengryd förklarar hur klubben har resonerat.
– När jag tog över och föreningen fortfarande var i en ombyggnadsprocess hade vi bara fem spelare under kontrakt. Vi visste inte exakt hur den situationen skulle se ut, då tog vi beslutet att koncentrera oss på division 1. Vår ambition är att vi är med i DM nästa år, säger han.
Därmed kan ÄFF som tidigast vara med i Svenska cupen 2020.
– Klart att det är häftigt att spela den typen av matcher som exempelvis Eskilsminne fick göra mot HIF, men med tanke på var vi befinner oss med vår spelartrupp och den numerären vi har är jag glad över att vi kan lägga all kraft på division 1. Mer dramatiskt än så är det inte, säger han.
Gå till toppen