Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Gemensam sak för Väsby

30 år med klubbtidningen Bollentinen ska firas. Det blir avsparken för ett samarbete mellan fotbollsklubben och byaföreningen för att stärka gemenskapen i Väsby.

Representanter från byalaget, fotbollsklubben och Mataki Boule vill locka allmänheten till Alströmervallen och stärka bygemenskapen i Väsby. Från vänster Eva Lock, Lasse Persson, Ingrid Andersson och Bo Larsson.Bild: Tove Scherman
Delar av klubbtidningens redaktion har samlats i klubbhuset på Alströmervallen. Utanför klipper vaktmästaren gräset på fotbollsplanen som ser ut att må bra efter lite regn.
Inge Jolfson, har vuxit upp med Väsby FK, och är en av dem som arbetar med den jubilerande klubbtidningen Bollentinen.
- Vi vill passa på att göra byborna uppmärksamma på vår fina idrottsplats och bjuder in hit för att fira, säger han.
På väggarna i klubbstugan hänger tidningsurklipp och fotografier som vittnar om att klubben en gång i tiden hade både pojk- och flicklag, juniorer, b-lag och a-lag. Och så hockeyträning på rinken intill.
Idag finns knatteverksamhet och Oldboys men a-laget hade ett tufft år 2017 med många skador och spelare som slutade. Nu samarbetar klubben med Brunnby för att få ihop ett lag i division 5.
- Målet är förstås att få ihop tillräckligt med spelare för ett eget a-lag i Väsby, även en liten by ska kunna ha en stark fotbollsklubb, säger Väsby FK:s ordförande Lasse Persson.
Ett tresteg från klubbstugan ligger den tidigare hockeyrinken. Den har återigen kommit till användning då Mataki Boule anlagt fem utomhusbanor. Klubben, som blev husvill efter försäljningen av Blå Hallen, hittade nya lokaler på Lokegatan för snart ett år sedan, men där fanns inga utomhusbanor.
Inge Jolfson jobbar med 30-årsjubilerande Bollentinen - Väsby FK:s egen tidning.Bild: Rickard Dighammar
Vid sidan om Mataki Boule är det både SPF och PRO som spelar boule på Alströmervallen. Flera gånger i veckan är det aktivitet på banorna.
- Det är ett steg i riktningen att locka hit fler och göra Alströmervallen till en naturlig mötesplats, säger Inge Jolfson.
Inför firandet av Bollentinen har Väsby FK gjort gemensam sak med byaföreningen. Båda vill de stärka bygemenskapen och skapa fler aktiviteter på Alströmervallen.
- Vi vill öka sammanhållningen och skapa mötesplatser, för både barnfamiljer och äldre. Det är en fantastiskt fin by vi bor i, säger Monika Osterkamp från Väsby Byaförening, som själv cyklat runt till byns ungefär 400 hushåll med jubileumsnumret av klubbtidningen.
Avsparken för samarbetet blir firandet av Bollentinen lördagen den 1 september. Då blir det både knattematch och juniormatch på Alströmervallen, bouletävling där samtliga bygator utmanas i "gatukamp", historisk utställning i klubbstugan och grillfest.
- Vi hoppas att detta får efterdyningar och inspirerar till fler och spontana aktiviteter, säger Inge Jolfson.
Fakta

Bollentinen 30 år

Var: Alströmervallen

När: Lördagen den 1/9. Invigning klockan 12

Vad: Firande med bland annat knattematch klockan 12.30, seniormatch klockan 14. Bouletävling klockan 16. Idrottshistorisk utställning i klubbstugan samt grillfest.

Gå till toppen