Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Här är läget i allsvenska Åstorp/Kvidinge

Seriespelet närmar sig och Åstorp/Kvidinge jagar fortfarande en ny målvakt.

Målvakten Loella Andersson lämnar Åstorp/Kvidinge för en allsvensk konkurrent.
Den här veckan börjar Åstorp/Kvidinge sitt matchande inför nästa allsvenska säsong, men fortfarande finns det ett par luckor att fylla i den unga spelartruppen. Bland annat handlar det om att hitta ytterligare en målvakt eftersom Loella Andersson gått till seriekonkurrenten Hovslätt.
– Vi håller på att lösa det och hoppas att det ska vara klart under den här veckan, säger nygamle tränaren Thomas Hansson.
19-årige Loella Andersson, som värvades från Röke, har spelat två år i Åstorp/Kvidinge, men nu ska den talangfulle keepern börja studera i Jönköping. Kvar i truppen är dock den ett år yngre Johanna Sandberg, som kompletterade Loella den senaste säsongen. Annars väntar klubbledningen också på ett definitivt besked från poängmaskinen Linda Augustsson.
– Linda har börjat träna och hon är naturligtvis väldigt viktig. Vi har haft ett bra snack och jag hoppas att hon vill köra vidare, det skulle göra stor skillnad för oss, säger Thomas Hansson.
Åstorp/Kvidinge har tappat ett par tjejer till division 1-klubben Munka Ljungby; Amelie Uhr och Emilia Cleaby, och på pluskontot noteras än så länge bara Linda Nilsson, som återvänder till Åstorp efter en SSL-säsong i Malmö.
– Vi har gjort ett medvetet val, vi vill satsa på våra unga tjejer och med ett JAS-lag som kom fyra i Sverige har vi en väldigt bra och lovande stomme att bygga vidare på. Men det är för tidigt att satsa på en topplacering, nu är vi i första hand glada om vi lyckas klara oss kvar.
Vi kan också notera att Anna Johansson Modig, som kombinerar sin innebandy med ishockey i Troja-Ljungby, gett klartecken till fortsatt spel och i sin jakt på lite mer rutin hoppas Thomas Hansson också att Felicia Karlsson och Alexandra Nilsson, som båda varit mammalediga, ska komma tillbaka.
– Det hade varit nyttigt för de yngre tjejerna, men vi får ge dem lite mer tid.
Efter en rejäl dos fysträning har Åstorpstjejerna gått inomhus och kommande veckoslut blir det matchpremiär. Då ska Åstorp/Kvidinge försöka försvara de senaste två årens segrar i Hessleholm Invitational Cup och den inleds med match mot nya allsvenskarna Röke, på fredag kväll.
– Det blir en perfekt uppstart och det känns som om arrangörerna fått ihop ett riktigt starkt startfält den här gången, säger Thomas Hansson.
Gå till toppen