Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Helsingborgare aktuell i ny uppsättning av "West side story"

Helsingborgaren Natasja Jean-Charles spelar Rosalia i musikalen ”West side story” som nyöversatts av Timbuktu.
– Det är en saga som är ständigt aktuell och som vi kan relatera till, säger hon.

Natasja Jean-Charles medverkar i nya uppsättningen av "West side story" på Malmö Opera.Bild: Malin Arnesson
När Malmö Opera på fredag 31 augusti har premiär på "West side story" görs en av rollerna i musikalen av Helsingborgsbördiga Natasja Jean-Charles, 22.
– Det känns väldigt stort att få vara med i just "West side story". Dessutom är ju musikalen hur aktuell som helst idag, säger Natasja Jean-Charles, som växte upp i Helsingborg och gick hela grundskolan i staden.
"West side story" är en av de mest kända musikalerna, med ett pärlband av odödliga sånger signerade kompositören Leonard Bernstein och textförfattaren Stephen Sondheim. Manuset av Arthur Laurents bygger på Shakespeares "Romeo och Julia", men handlingen är förlagd till New Yorks västra sida och utspelar sig i gängmiljö i slutet av 50-talet.
Malmö Operas version har fått en ny översättning signerad Jason "Timbuktu" Diakité.
– Precis som då är samhället idag segregerat. Det är ju också därför som "West side story" sätts upp hela tiden. Det är en saga som är ständigt aktuell och som vi kan relatera till. Med fantastisk musik, säger Natasja Jean-Charles.
Natasja Jean-Charles tillsammans med Suad Demirovic som spelar gängledaren Bernardo i "West side story".Bild: Malin Arnesson
Hon såg filmuppsättningen redan som liten och minns den som "lite läskig, men med coola danser" och första gången hon såg en scenuppsättning var på Nöjesteatern i Malmö.
Men hon har inte återsett filmen inför den nya uppsättningen.
– Nej, det är medvetet. Jag vill göra karaktären på mitt eget sätt, det är så lätt att annars bli färgad av någon annans tolkning, säger Natasja Jean-Charles.
Att hon hamnade i nöjesbranschen är inte så konstigt. Både hennes mamma och pappa är dansare och hon började själv dansa tidigt.
Med åren har det blivit mindre roller i "Min älskade Pierrot" och som Doniazade i "Tusen och en natt" på Malmö Opera, hon medverkade också i ensemblen när Helsingborgs stadsteater satte upp "Nils Holgerssons underbara resa".
Just nu går hon andra året på musikalprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Rollen som Rosalia i "West side story" är hennes största hittills och hon ser den som en bra merit att ha med sig inför framtiden.
– Det här giget öppnar förhoppningsvis för andra roller.
Men hon vet också att konkurrensen i branschen är stenhård.
– Min pappa har sagt till mig att jag måste lära mig att älska ordet nej. För man kommer att få ett nej många gånger och då får man inte låta det sänka en, säger Natasja Jean-Charles.
Själv drömmer hon om att framöver få jobba utomlands.
– Och jag skulle vilja syssla med allt möjligt. Musikal, teater, dans, ja, kanske även film. Jag vill inte begränsa mig, utan prova på så mycket som möjligt.
Gå till toppen