Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Huhnseals personal gick, sprang – och åt chili – för Cancerfonden

För att hedra en avliden arbetskamrat arrangerade företaget en annorlunda insamling. För vd:n blev det en stark upplevelse.

Huhnsels personal i Landskrona gick, sprang och cyklade för att få in pengar till Cancerfonden. I täten Liuba Jönsson och Terese Matuszewska.Bild: Björn Lilja
För en tid sedan gick Mikael Horvath bort i en cancersjukdom, bara 54 år gammal. Han hade varit anställd på Huhnseal i Landskrona i 18 år som maskinoperatör.
Länge trodde han att han skulle kunna komma tillbaka till jobbet men till slut besegrade sjukdomen honom.
För att hedra honom och för att göra något handfast beslöt man sig för att samla in pengar till Cancerfonden. Företaget lovade ställa upp om också personalen gjorde en insats.
Ett varv gav ett streck på armen. Alicia Beaubrun-Nilsson höll koll.Bild: Björn Lilja
De som ville skulle därför gå, springa eller cykla en runda runda runt företaget på Järvgatan. För varje varv var och en gick eller sprang skulle företaget bidra med 25 kronor, ett varv med cykel skulle ge 15 kronor. En timme hade de på sig att att ta sig runt så många varv som möjligt.
Ornella Peltohaka är egentligen pensionär men ville ställa upp ändå. Här springer hon med Liuba Jönsson.Bild: Björn Lilja
Vid lunchtid på onsdagen skulle det ske. Vid utsatt klockslag hade de flesta av företagets 55 anställda samlats utanför entrén. Här fanns maskinoperatörer, kontorspersonal, folk från ledningsgruppen och andra med det gemensamma målet att få in pengar till fonden.
På plats fanns också Mikael Horvaths bror och mamma, Stefan och Inga-Lill, för att följa arrangemanget.
De flesta utnyttjade hela timmen för att ta sig runt. Det gjorde bland andra Ornella Peltohaka.
– Jag är egentligen pensionär, och har arbetat med Mikael. Men det här ville jag inte gå miste om, säger hon och pustar ut.
Ett fåtal sprang under hela timmen och hade därför klätt om till joggingkläder.
– 19 varv, det var lite jobbigt, säger Tina Jönsson om sin insats.
Tina Jönsson och Denis Inajetovic tillsammans med Martin Holmberg strax bakom.Bild: Björn Lilja
Ett extra bidrag hade vd Paul Beddows lovat efter insatsen – han hade utlovat 250 kronor för de som klarade av att äta en chilifrukt av den riktigt starka sorten.
Vd Paul Beddows gjorde sin insats – åt en riktigt stark chilifrukt, allt medan ögonen tåradesBild: Björn Lilja
Få ställde upp – men Paul Beddows tuggade i sig en chili med tårade ögon.
Det totala resultatet? 11 025 kronor.
– Ett fantastiskt initiativ, synd att han inte ser det, säger Stefan om sin bror.
”Vi ville visa att vi bryr oss genom att skänka till Cancerfonden”, säger konstruktionschef Enrique Juaristi som höll koll på varven.Bild: Björn Lilja
Gå till toppen