Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Klart: Mika Kohonen till Happee

Precis som HD kunde avslöja redan för en vecka sedan blir det moderklubben Happee kommande säsong för FCH:s förre lagkapten Mika Kohonen .

FCH:s förre lagkapten Mika Kohonen är klar för finska ligalaget Happee.
HD avslöjade att världens bäste spelare, 41-årige Mika Kohonen hade bestämt sig för att återvända till sin moderklubb Happee i Jyväskylä.
I en intervju med facktidningen Innebandymagazinet några dagar senare dementerade han uppgifterna.
Som nu alltså visat sig stämma.
I ett pressmeddelande som hans fru Cecilia fått uppdraget av den finska klubben att förmedla säger Mika Kohonen:
– Jag har haft en fantastisk tid och karriär i Sverige. I Balrog, Storvreta och Helsingborg finns det många nära och kära, och många fina minnen. Nu har jag fått möjligheten att få avsluta i min moderklubb, och det är förstås speciellt, säger han.
Det som var ett stort frågetecken inför framtiden var hur han skulle kunna lösa familjesituationen efter att ha pendlat i tre år, ett till Finland och två till Helsingborg. Familjen bor i Alsike utanför Uppsala.
– Happee presenterade en lösning som är bra både nu och för framtiden och vi pratade om det i familjen, och tog ett beslut att köra en säsong till, det känns väldigt spännande och roligt.
FCH:s förre lagkapten har tidigare berättat för HD att hans mål är att inte bara spela ett VM till, nu i december, utan till och med försöka kunna göra det 2020 när det går i Finland. Då är han 43 år gammal.
Men först är det Prag han ska försöka ta sig till.
– Det är inte min sak att säga att min tid i landslaget är över, jag vill vara med och jag vill tävla. Jag kommer göra allt för att ta en tröja, och går allt som jag vill gör jag mitt 11:e VM och bidrar till att vi vinner vårt fjärde guld.”
Säsongspremiären sker mot regerande mästarlaget Classic i Tammerfors den 16 september.
– Jag kan inte vänta, det ska bli roligt och jag ska njuta hela vägen, avslutar Mika Kohonen.
Gå till toppen