Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Mångfaldskarneval ersätter mångfaldsparad i Ängelholm

Ängelholms mångfaldsparad blir i år en mångfaldskarneval.

Pelle Sköldbäck hoppas att tåget vid årets Mångfaldskarneval på lördag ska locka fler deltagare än tidigare.Bild: Astrid Adelgren
Det är tredje gången kommunen genomför arrangemanget, som startade 2016 när Ängelholm fyllde 500 år.
– Att vi byter namn på det i år beror på att vi ville att det ska bli mer likt en karneval, säger Pelle Sköldbäck, aktivitetssamordnare på Ängelholms kommun.
Karnevalen är startskottet för mångfaldsveckan på Ängelholms skolor, men också för kommunens arbeta med barnkonventionen under hösten.
– I år har vi kulturella inslag från Ängelholm med musik och dans. Förra året hade vi omkring 400 personer i tåget. I år hoppas vi på minst lika många, säger Pelle Sköldbäck.
Så här ser programmet ut för lördagen den 1 september:
Kl 15: Underhållning med bland annat Miggis Showband, 4 fun band, Dansfabriken, Kulturskolans Marching Band och albanska kulturföreningen Moder Theresa. För de yngsta finns det ansiktsmålning och glass.
Kl 16.30: Karnevalståget startar från Stortorget och går längs Storgatan till Stadsparken där det vänder tillbaka mot Stortorget.
Kl 17.15: Fortsatt underhållning med musik och dans.
Kl 18: Dagen avslutas på Stortorget.
Gå till toppen