Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Örkelljunga

Min mening: ”Varför sparar socialnämnden på en svag grupp?”

En Örkelljungabo ifrågasätter neddragningar på en träffpunkt för personer med psykisk ohälsa i Örkelljunga.

I Örkelljunga finns en mycket fin verksamhet som heter Ankaret och vänder sig till personer som drabbats av psykisk ohälsa. Det är en träffpunkt som är öppen måndag till fredag och besöks av ett trettiotal personer.
En bekant till mig är en av de besökarna. Hen tycker att det är en stor trygghet att veta att att det går att träffa andra med samma problematik. Personalen är två till antalet och de finns där som stöd i alla väder. Hen beskriver Ankaret som en fristad där man får vara sig själv utan att det ställs alltför stora krav.
Nu har hen vänt sig till mig och med ett stycke uppgivenhet berättat att en i personalstyrkan ska bort på grund av ett det ska sparas in pengar. Det är socialnämnden i Örkelljunga som fattat beslutet och det öppnar upp för ett antal berättigade frågor.
Flera partier uttrycker inför valet att "det ska bli mer förebyggande arbete mot psykisk ohälsa". En Centerpolitiker "brinner för de svaga i samhället", listan kan göras lång. Att socialnämnden så här inför valet väljer att fatta ett sånt här beslut är överraskande. Kanske tänker man att den här gruppen inte kommer att protestera.
Nu till mina frågor: Hur många ledamöter i socialnämnden har besökt Ankaret i rollen som politiker inför det här beslutet? Hur tänker ni kring den här gruppen? Är det här ett första steg mot nedläggning? Eftersom det här inte är en lagstadgad verksamhet, tänker ni framöver att verksamheten ska få vara kvar överhuvudtaget? Har ni pratat med personalen?
Orolig Örkelljungabo
Gå till toppen