Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny infart till skolan och kyrkan när Drottninghög ska byggas om

Ommöbleringen av Drottninghögs centrum fortskrider med fart. Nu ska nästa plan fram och i den finns plats för en större skola och nya vägar.

Staden och Helsingborgshem vill riva den gamla centrumbyggnaden på Drottninghög för att bygga en ny och skapa ett öppet torg mellan byggnaderna. Samtidigt blir det möjligt att bygga ut skolan och göra en ny infart till Den gode herdens kyrka från Blåkullagatan.Bild: Google Maps
Staden har så smått sparkat igång planeringsarbetet med nästa etapp i ombyggnaden av Drottninghögs centrum. Den äldre centrumbyggnaden ska ju som HD skrivit tidigare rivas för att ersättas med en ny. I samband med detta vill staden passa på att göra det möjligt för skolan att bygga till i riktning mot centrumet.
För att detta ska funka måste logistiken i området ändras och Den gode herdens kyrka få en ny infart och inlastningszon. Detta ser ut att kunna lösas i den detaljplan som planarkitekterna fått i uppdrag att börja med.
Avsikten är också att kunna samordna skolbyggnaden med biblioteket och IdeA:s verksamhet med centrum. I planen ser det även ut som om den gamla polisstationen måste rivas.
Gå till toppen