Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stortävling med flera hemmahopp i Allerum

En internationell stortävling lockar 132 spelare från 20 länder till Allerums Golfklubb den här veckan.
– Det är en jättechans för oss, säger tävlingens huvudansvarige Pelle Weimenhög.

Johanna Björk från Vasatorps GK är en av många lokala förmågor som kommer till start i Allerum den här veckan.Bild: Bildbyrån
Den här veckan arrangeras Allerum Open, som är en del av både LETAS-touren (nivån under Europatouren) och Swedish GT på Allerum Golfklubb.
– Det här är första året av tre vi kommer att arrangera den här tävlingen. Att vi i lilla Allerum har fått den här tävlingen innebär framförallt att vi har en jättestor chans att få synas på golfkartan, säger Pelle Weimenhög som är huvudansvarig för tävlingen.
Sommarens heta väder har inneburit torka och en gigantisk utmaning för de allra flesta av landets golfklubbar.
– Vi har haft det våldsamt torrt, men har klarat av greener och tee. Vi har fått offra jäkligt mycket extra jobb för att klara det och svara upp mot kraven när de här spelarna kommer.
Tävlingen avgörs på torsdag, fredag och lördag och den totala prissumman är 350 000 kronor. Stora delar av den svenska eliten kommer att finnas på plats, däribland EM-guldvinnarna Linda Wessberg (Hills GC) och Cajsa Persson (Jönköping).
Det finns även gott om lokala hemmahopp som kommer till start: Isabella Ramsay (S:t Arild), Annelie Weimenhög (Allerum), Viva Schlasberg (Barsebäck) samt Johanna Björk, Anna Svenstrup och Ebba Wittström (alla från Vasatorp).
– Det är en stor möjlighet för många av de svenska spelarna att visa upp sig på den här touren.
Pelle Weimenhög hoppas att tävlingen ska locka en hel del publik till Allerum.
– Det är fri entré för att få möjligheten att se fin golf. Det här är en av två tävlingar på den här nivån i Sverige i år [den andra spelades i Västerås]. De här spelarna håller yppersta klass i Europa, förutom de som är i USA, säger han.
Exempel på utländska spelare på plats är Lydia Hall (Wales), Linda Henriksson (Finland), Tonje Daffinrud (Norge), Caroline Rominger (Schweiz) och Chloe Leurquin (Belgien).

Program Allerum Open

Onsdag: Pro-am med kanonstart kl 13.00. 20 lag spelar (tre amatörer + ett proffs).
Torsdag: Rond 1 (start kl 8). Eftermiddagsstart från kl 13.
Fredag: Rond 2 (start kl 8). Eftermiddagsstart från kl 13.
Lördag: Rond 3 (start kl 8) med start från hål 1.
Gå till toppen