Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Bjuv

Torgmingel planeras i Ekeby inför valet

Känslan av att Ekeby ofta nedprioriteras fick ortsbon Jonas Persson Gram att bjuda in lokalpolitiker att möta väljarna på torget. Dessutom startade han en namninsamling.

Mer fokus på Ekebys utveckling är målet med namninsamlingen som pågår.Bild: Privat
En slags valmässa eller torgmingel, där lokala partier sätter upp stånd eller tält med material, redo för samtal med enskilda kommuninvånare arrangeras på Sparbankstorget i Ekeby den 2 september mellan klockan 12 och 15.
Initiativtagare är Ekebybon Jonas Persson Gram.
– Jag hoppas att det ska bli en chans för oss att möta våra lokala politiker och diskutera med dem, säger han.
Arrangemanget har fått polisens tillstånd och samtliga partier som sitter i Bjuvs kommunfullmäktige är inbjudna. Trots sent varsel har flertalet tackat ja, berättar han.
Själv upplever Jonas Persson Gram att många Ekebybor är frustrerade över tätortens utveckling och att många, liksom han själv, anser att kommunens huvudort Bjuv prioriteras mer. Det budskapet borde få komma fram till politikerna, anser han.
– Men jag förväntar mig ett trevligt evenemang där att alla tar ansvar för att lämna ifrån sig sina känslor på ett bra sätt.
Han håller också i en namninsamling i Ekeby, både i fysisk form och i sociala medier. Hittills har, enligt honom, minst 400 personer skrivit under ett krav på förbättringar av bland annat grönområden och vägar. Denna ska lämnas in till kommunhuset innan valet.
Gå till toppen