Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Vill främja odling och lokala aktörer

Arrangörerna har klämt in ytterligare utställare och Marianne Mörck invigningstalar på årets höstträdgårdsmässa.

Agneta Matsson och Gunilla Bokelund-Bengtsson tog över ansvaret trädgårdsmässan för åtta år sedan.Bild: Evelina Gunnarsson
För trettonde gången ordnar Nordvästra Skånes Trädgårdsförening en höstträdgårdsmässa i Hembygdsparken. För åtta år sedan tog Agneta Matsson och Gunilla Bokelund-Bengtsson över trådarna.
I fjol fyllde de utställningsplatserna med sina 85 utställare. I år har de fått in 86.
Ni kan inte ta in fler utställare, hur gör ni för att förnya och förbättra trädgårdsmässan?
– Vi lägger mycket krut på invigningstalaren som i år är Marianne Mörck. Hon har själv villa och trädgård men är inte så väldigt intresserad. Hon kommer att prata om sin syn på trädgård, det kan vara kul, säger Agneta Matsson.
– Dessutom fyller hon år den dagen, så man kan komma och hurra för henne, fortsätter hon.
Det finns en del nya inslag bland utställarna, även om många kommer tillbaka.
– Det finns inget bättre betyg än att utställarna vill komma tillbaka. Förutom fysiska produkter och tjänster så kommer det att finnas trädgårdsrådgivning av bland annat Visala trädgård och Riksförbundet Svensk trädgård. Det finns mycket kunskap att hämta om man tar sig tid att prata. Sen får man inte missa vår växloppis som Nordvästra Skånes Trädgårdsförening håller i, säger Gunilla.
Röda Korset kommer att vara på plats med en grupp och för barnen blir det käpphästar intill lekplatsen i Hembygdsparken.
– Idén med hela den här mässan är att främja odling och lokala aktörer. Vi har en massa föreningar som pelargonföreningar och rosföreningar, säger Gunilla.
Trädgårdsmässan är öppen mellan klockan 10-17, klockan 11 invigningstalar Marianne Mörck och mellan klockan 13 och 16 spelar Ramlösa Brunnsorkester i paviljongen.
Gå till toppen