Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Doc Lounge i Helsingborg släpper höstens program

Modeskapare, musikartist och lyxgeneration porträtteras i nya dokumentärfilmer. Första filmen visas på Kulturhotellet 5 september.

Dokumentärfilmssatsningen Doc Lounge drar i september igång en ny säsong i Helsingborg.
– Även denna säsong kör vi pop-up, vilket innebär en ny, spännande plats för varje visning, säger projektledaren Anna Bynkenheim.
Den här hösten kretsar programmet kring modeskaparen Vivenne Westworld, svenska artisten Leslie Tay samt en närgången titt på en generation som ständigt söker efter mer lyx och glamour.
Vivenne Westwood.Bild: PIERRE VERDY
Det är just Lauren Greenfields "Generation wealth" som inleder säsongen 5 september. En historia tar avstamp i Los Angeles och skildrar hur betydelsen av hög social status och starkt kulturellt kapital spridit sig som en global farsot. Skuldbesatta familjer delar med sig av sina berättelser om deras desperata jakt på lyx.
Den filmen visas på Kulturhotellet.
Den 3 oktober är det dags för "Westwood" som handlar om en av modevärldens mest färgstarka profiler, den numera 77-åriga Vivienne Westwood.
Regissören Lorna Tucker följer henne från 70-talets punkscen till idag och det har blivit ett porträtt av en aktivist och miljökämpe som gör allt för att förändra morgondagen, inklusive att downsiza sitt eget företag.
Säsongsavslutningen för Doc Lounge är den 7 november då filmen "Leslie brinner" visas. Den handlar om artisten Leslie Tay som regissören Stefan Berg följt under många år.
"Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”, har Stefan Berg själv beskrivit filmen.
Platserna där de två sista filmerna visas är ännu inte klara. De kommer upp på Doc Lounge hemsida och facebooksida senare i höst.
Gå till toppen