Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Min mening: ”Vi politiker måste våga mer”

Kenneth Dådring Vår framtid Klippan försvarar förslaget om att sälja ut halva Treklövern och svarar Rune Persson (S).

Jag läste med förundran och bestörtning Rune Perssons inlägg med överskriften ”Ingen skulle vilja köpa mindre än 51 procent”, som syftade på Treklövern och en eventuell utförsäljning. De raderna får mig att tro att det är mer illa ställt bland de styrande politikerna än jag tidigare befarat.
Läs mer: Min mening: ”Ingen skulle vilja köpa mindre än 51 procent”
Vänsterblocket lever 2018 helt och fullt kvar i tanken att kommunalt eller statligt ägd och driven verksamhet alltid står för det bästa alternativet. För mig finns det inga likhetstecken gällande detta, eller motsatsen för den delen. Hur bra en verksamhet är har med kompetens, kunnande och engagemang att göra. Det säger mig det sunda förnuftet.
Vilka referenser Rune Persson har från näringslivet vill jag låta vara osagt. Mina egna erfarenheter säger dock mig att väldigt många skulle kunna tänka sig betydligt mindre ägarandelar än 51 procent för att investera i ett väletablerat företag med ordning och struktur, såsom Treklövern.
Kanske det till och med skulle kunna vara så att Treklöverns egna hyresgäster, andra medborgare i Klippans kommun eller mindre lokala företag skulle kunna vara intresserade av att investera i den egna kommunen. Såklart finns det också andra intressenter som skulle kunna tänka sig att placera tillgångar i Treklöver-aktier.
Läs mer: Min mening: ”Det är 49 procent av aktierna som ska säljas ut”
Jag har i flera år sagt att vi politiker måste våga mer, ha större engagemang och ha en större kompetens än vi har idag. Inte bara göra som igår.
Kenneth Dådring, VFK
Det här inlägget avslutar meningsutbytet mellan Kenneth Dådring och Rune Persson om Treklövern.
Gå till toppen