Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Min mening: Vi ska fortsätta värna om färdtjänst

Gunilla Svensson (S) svarar både Hans Bertil Sinclair (M) och Lena Landin efter flera inlägg om färdtjänsten i Klippan.

Hans Bertil har helt rätt när han säger att Klippans kommun har värnat om färdtjänsten, det ska vi fortsätta med! Och Lena, vi håller med dig om att det är en väl fungerande färdtjänst i Klippan.
Nuvarande avtal med Ängelholms taxi går ut 31 januari 2020, innan dess måste det, enligt lag, göras en ny upphandling, eller tecknas ett avtal med Region Skåne. Vi är mycket nöjda med nuvarande utförare men det är ingen garanti för att de vinner en framtida upphandling.
Hela Socialnämnden, även Hans Bertils partikamrater, har därför bett att få utrett vad det skulle innebära att göra ett avtal med region Skåne för att ha ytterligare att jämföra med. Att vi därmed skulle ställa kostnad mot kvalité kan vi inte se. När det är tid att göra ny upphandling är det självklart att brukarorganisationerna ska bli involverade!
Läs också Min mening: ”Behåll greppet om vår färdtjänst”
Beträffande de skiljelinjer som Hans Bertil beskriver mellan Klippans regelverk och Region Skånes regelverk så är det inte riktigt så. Region Skåne har denna info på sin hemsida:
Om du har svårt att resa eller förflytta dig på egen hand på grund av en funktionsnedsättning kan du beviljas färdtjänst.
Färdtjänst kan innebära resa med personbilar eller specialfordon inom Serviceresor, eller resa med våra vanliga bussar och tåg i sällskap med en ledsagare. Det kan också vara en kombination av dessa.
Färdtjänsttillståndet anpassas utifrån din funktionsnedsättning och förmåga att resa. Vilket färdsätt du har rätt till framgår i ditt beslut om färdtjänst.
Läs också Min mening: ”Ännu en gång ställer man kvalité mot kostnader”
Vi har lite svårt att förstå varför det skulle vara så farligt att se över vilka alternativ det finns och vad dessa skulle innebära.
Gunilla Svensson (S)
Gå till toppen