Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Privat förskola vill starta nattis i Landskrona

Solskiftets förskola startar i dagarna verksamhet i Landskrona. I höst vill förskolan även ha ”nattis” med barnomsorg för föräldrar som arbetar kväll eller natt.

Ett nytt nattis är på gång i Landskrona. Bilden är hämtad från en nattöppen skola i Södertälje.Bild: Mikael Andersson
Det är snart ett år sedan som tidningen skrev om planerna att öppna förskola i lokaler på Pilåkersgatan 32, granne med Kunskapsskolan.
Läs också Ny förskola med plats för 120 barn
Företaget har tillstånd för 120 barn och åtta avdelningar men inledningsvis blir det färre avdelningar när verksamheten drar i gång den 10 september.
– Vi börjar med två avdelningar och 10–15 barn. Det är viktigt att det blir rätt vid inskolningar, berättar förskolans ägare Alen Gasi som tidigare inte bedrivit förskoleverksamhet.
– Men jag är verksam inom förskolebranschen sedan sju år tillbaka, som vd för ett företag som arbetar med pedagogisk innemiljö.
Han är mer än nöjd med ombyggnadsarbetet i lokaler som tidigare inhyst kommunal verksamhet
– Vi har fantastiska lokaler på 1 600 kvadratmeter innemiljö och 3 000 kvadratmeter utemiljö.
Åtta personer har anställts så här långt och fler kommer att anställas under hösten samtidigt som det öppnas fler avdelningar och fler barn tas emot.
Under hösten kan man även utöka med nattis för föräldrar som behöver barnomsorg när de jobbar natt eller kvällspass.
– Vi vet att det finns ett behov i Landskrona, jag har ett antal nära vänner som behöver det men inte får på grund av att det är kö. säger Alen Gasi.
Tanken är att fullt utbyggt kunna erbjuda 96 platser på obekväm arbetstid. Enligt ansökan ska nattis startas den 15 oktober och vara i full drift i december.
Idag finns ett nattis i kommunal regi i Landskrona. Det är Lilla natt och dag med plats för 60 barn 1–12 år, som går på förskola eller fritids,
– Just nu är det i snitt 15 barn per natt, berättar Mattias Wald, t f förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.
Utbildningsnämnden gav klartecken till planerna vid veckans sammanträde, med förbehållet att lokalerna ska uppfylla lagstadgade krav för att bedriva nattdagis, och att förskolan kompletteras med dokumentation över personalens utbildning och kompetens.
Gå till toppen