Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Storpublik när SD-ledarens valturné landade i Helsingborg

Ett tiotal demonstranter försökte göra sina röster hörda annars var det lugnt när Jimmie Åkesson på torsdagen kom med sin valturné till Helsingborg.

Uppehållet i regnvädret varade inte länge. Mot slutet av Jimmie Åkessons tas fick publiken fälla upp sina paraplyer igen.Bild: Sven-Erik Svensson
En dryg halvtimme innan Jimmie Åkesson skulle äntra scenen på Stortorget i Helsingborg upphörde det ihållande regnet. Och den stora publiken som samlats kunde stå med paraplyerna nedfällda nästan hela tiden.
SD-ledaren konstaterade att han sedan valturnén inleddes i och med besöket i Helsingborg och Skåne varit i alla län.
– Jag har tappat räkningen på hur många städer vi har varit i, men det är en bit över 30, sa han.
Sedan inledde han på känt manér med att underkänna både regeringens politik och oppositionspartiernas arbete.
– Vi är det enda parti som vill ha riktig förändring, sa han.
Under sitt tal fick han en hel del applåder, men det fanns även de som stod tysta för att iaktta och lyssna. Amanda Mellgren och Liam Månsson som går samhällsprogrammet på Olympiaskolan ägnar sig mycket åt politik på skolan dessa dagar. På onsdagen intervjuade de Moderaternas Peter Danielsson, idag ville de höra vad Jimmie Åkesson hade att säga.
– Han verkar insatt och är en bra talare, tyckte de efteråt.
Vid Jimmie Åkessons torgmöte i Falkenberg tidigare under dagen omhändertogs ett par personer. I Helsingborg var det ett tiotal unga personer som några gånger ropade ”Inga rasister på våra gator”, men varken de eller klockspelet från Rådhuset som drog igång klockan 18 lyckades störa Jimmie Åkesson nämnvärt. Däremot var det en del i publiken som reagerade.
När talet var klart skärmade polisen av demonstranterna och följde dem bort från torget. På fredagen fortsätter Jimmie Åkesson sin turné till Landskrona och Malmö.
Några motdemonstranter försökte göra sina röster hörda.Bild: Sven-Erik Svensson
Gå till toppen