Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Krister Lilja, Kristdemokraterna Båstad

Han vill att politiker och partier ska bli bättre på att samarbeta. Möt Kristdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Båstad i september.

1

Vilken är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Det vi nämnt på första plats är ett medmänskligt Båstad. Samarbete mellan politiker och partier är väldigt viktigt. Det är en ökad polarisering i samhället nu, som även spiller över på oss. Det handlar också om hur vi tar hand om varandra i samhället, överhuvudtaget ett medmänskligt perspektiv.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Vi sitter ju inte i kommunfullmäktige i dag så jag har egentligen ganska lite perspektiv på hur det är att vara politiker. Jag är intresserad av samhällsfrågor, som politiker får du sätta dig in i frågor och du får utmaningen att hitta lösningar.
3

Varför gick du med i Kristdemokraterna?

– I grund och botten är jag kristen själv, det är min grundsyn på livet. Jag tycker att Kristdemokraterna stämmer bäst in på de värderingar jag har, och min syn på familjepolitiken.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Som väljare har jag vandrat runt och röstat på rätt många olika partier genom åren. I dag tror jag att jag skulle vara liberal om jag inte vore kristdemokrat, det är nog de som står närmast.
5

Snabba fakta om Krister Lilja

Parti: Kristdemokraterna
Yrke: Pastor i en frikyrkoförsamling och taxichaufför
Född: 1961
Gå till hd.se