Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Bevattningsförbudet hävs i Båstads kommun

Det råder inte längre bevattningsförbud i kommunen.

Efter att vädret blivit svalare och vattenförbrukningen gått ner till det NSVA beskriver som en "stabil" nivå väljer VA-bolaget att häva bevattningsförbudet i Båstads kommun för i år.
Beslutet gäller från fredagen den 31 augusti. Det var den 3 juli som bevattningsförbudet infördes i kommunen. Bakom låg hög vattenkonsumtion i kombination med varmt väder. Situationen i Torekov var värst där dricksvattnet riskerade att ta slut.
Förhoppningen från NSVA:s sida är att kommuninvånarna fortsätter vara "vattensmarta" trots att bevattningsförbudet upphör. Detta eftersom grundvattennivåerna i kommunen fortsatt är låga och behöver en längre tid för att återhämta sig.
Bolaget flaggar redan nu för att om det görs stora vattenuttag på våren igen kommer man med stor säkerhet att behöva införa bevattningsförbud i Båstads kommun även nästa sommar.
Man pekar även på att om man ser till grundvattennivåerna är det bättre att göra större anläggningsarbeten i trädgården under hösten än på våren.
Gå till toppen