Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Det blir demokratins torg i Landskrona

De två lördagarna innan valet kan du träffa lokalpolitiker i olika nyanser i små gröna stugor.

Valbodarna är redan på plats på Rådhustorget.Bild: Mikael Brandt
I början av augusti frågade vi partierna hur de lokala valkampanjerna bedrivs. Inget av partierna i Landskrona eller Svalöv hade då några planer på valstugor på ett torg; tält var det närmaste.
Läs mer: Så bedriver de valkampanj
Men det blir valstugor i alla fall. Fritids- och kulturförvaltningen har erbjudit partierna att hyra de bodar som används vid jul och andra tillfällen med torghandel. Detta efter en förfrågan från SD.
Utöver Sverigedemokraterna har Liberalerna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet nappat på erbjudandet, som skickats till alla fullmäktigepartier.
– Men partier utanför kommunfullmäktige får också ta del av detta om de hör av sig, säger Almir Hodzic, tillförordnad förvaltningschef.
Partierna betalar 620 kronor per bod och tillfälle, plus 875 kronor för transporten. De måste också söka tillstånd för upplåtelse av allmän platsmark hos polisen.
Bodarna kommer att vara uppställda för de partier som vill på Rådhustorget de två lördagar som återstår innan valet, 1 och 8 september.
Gå till toppen