Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Django på benen – redo att jaga nya bovar

Polishunden Django, som knivskadades svårt i samband med att polisen skulle gripa en man i Landskrona, är tillbaka i tjänst.
Django är är expert på vapen- och narkotikasök, och snart åter i tjänst efter att ha blivit knivskuren.Bild: Polisen
Ingripandepoliserna i Helsingborg skriver på Instagram att Django är redo att ge sig ut bland "nya och gamla ljusskygga personer i vårt samhälle", rapporterar Kvällsposten.
Det var i juli i år som polisen larmades om en man som betedde sig hotfullt i Landskrona. När polisen fann mannen försökte han först fly, men blev upphunnen. Då gjorde han i stället ett utfall och knivhögg polishunden Django, varpå mannen sköts i ena benet av polisen.
Polisen skriver på Instagram att ett blad på cirka 20 centimeter trängde rakt in i bröstet på Django, rakt mot hans hjärta. Men bladet tog i ett revben.
Hunden har genomgått tre operationer och fått stanna hemma i lugn och ro för att läka. Nu har han testats av polisens instruktörer som konstaterat att han inte lider av några kvarstående mentala hinder.
"Till allas vår stora glädje så kunde konstateras att Django är född till den polisiära tjänstehund han fortfarande är", skriver polisen i inlägget.
Gå till toppen